کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ثبت‌ نام  / ورود  )


لامپ رشته ای

تأمین نور مناسب برای فضاهای داخلی یا محل کار همواره یکی از دغدغه های مهم دنیای امروز بوده است. نورپردازی مناسب، در انسان احساس آسایش و امنیت به وجود می آورد و مانع از خستگی مفرط شده و کارایی انسان را افزایش می دهد. روشنایی فضاهای مختلف، قواعد و استاندارد های خاص خود را دارد. و مهم ترین نکته در طراحی صحیح و اصولی روشنایی، شناخت محیط مورد نظر و استاندارد های مربوطه و آشنایی با انواع لامپ و چراغ می باشد.


لامپ رشته ای

 

امروزه تنوع زیاد لامپ ها و چراغ ها سبب سخت شدن انتخاب مناسب ترین گزینه برای روشنایی محیط های مختلف از قبیل محیط های صنعتی، تجاری، آموزشی و ... برای افرادی که شناخت مناسبی از انواع لامپ و چراغ ندارند، شده است. که البته با کسب کمی آگاهی و شناخت پارامترها، مشخصات فنی و ویژگی های هر لامپ و چراغ، می توان انتخابی درست، مقرون به صرفه و رضایت بخش را در پیش داشت.
 

لامپ ها انواع مختلفی دارند که بطور کلی در گروه های لامپ ال ای دی ، لامپ فلورسنت و کم مصرف ، لامپ رشته ای و هالوژن ، لامپ HID، لامپ تخصصی دسته بندی می شوند. در این مطلب آموزشی قصد داریم بطور مفصل به معرفی لامپ رشته ای، اجزای لامپ رشته ای و مزایا و معایب لامپ های رشته ای بپردازیم.

 

اجزای لامپ رشته ای

لامپ رشته ای در واقع اولین نسل لامپ ها به شمار می آید و نسبت به لامپ های دیگر ساختار ساده تری دارد. تولید نور در لامپ رشته ای بر پایه ملتهب شدن یک رشته در اثر عبور جریان الکتریکی می باشد. این رشته نازک از جنس فلز تنگستن است که دمای ذوب و مقاومت الکتریکی نسبتا بالایی دارد و درنتیجه با عبور جریان برق، این رشته داغ می شود و نور تولید می کند.

 

لامپ حبابییک رشته تنگستن درون یک لامپ می تواند به دمای 4500 درجه فارنهایت نیز برسد. این رشته تنگستنی درون یک حباب شیشه ای قرار دارد، داخل برخی از لامپ های رشته ای خلا و در برخی دیگر با گاز بی اثر پر شده است، که از رسیدن اکسیژن به رشته درون لامپ جلوگیری میکند، زیرا در غیر این صورت رشته سریعاً اکسیده شده و خواهد سوخت. معمولا گاز استفاده شده در اینگونه لامپ ها، گاز آرگون با یک درصد کمی نیتروژن است که در فشار پایین پر شده است. استفاده از آرگون در لامپ ها از تبخیر رشته های تنگستن جلوگیری می کند که منجر به افزایش عمر لامپ می شود.

 

بهره نوری لامپ رشته ای در مقایسه با سایر لامپ های نسل جدید بسیار پایین است. در واقع حدود 10٪ از انرژی الکتریکی مورد استفاده توسط یک لامپ رشته ای نور تولید می کند. 90٪ دیگر به صورت گرما ساطع می شود. به همین دلیل، لامپ های رشته ای را به عنوان لامپ های گرمایشی نیز استفاده میکنند. 

 

لامپ رشته ای با نام های لامپ التهابی و لامپ حبابی نیز شناخته می شود. لامپ رشته ای نیاز به مدار راه انداز اضافه ای ندارد و با هر دو نوع جریان مستقیم و متناوب کار می‌کند و براحتی با استفاده از برق شهری و جریان‌های مختلف راه اندازی می شود.
در شکل زیر بخش های مختلف یک لامپ رشته ای را مشاهده می کنید.

اجزای لامپ رشته ای

 

انواع لامپ رشته ای

لامپ رشته ای در وات های مختلف و اشکالی نظیر شمعی، اشکی و حبابی تولید می شود.

  1. لامپ رشته ای حبابیانواع لامپ رشته ای

  2. لامپ رشته ای حبابی دارای دو مدل مات و شفاف است. لامپ رشته ای مات و شفاف از نظر کیفیت و کمیت کارایی تفاوتی با هم ندارند. تنها تفاوت در رنگ لامپ رشته ای است. در مدل لامپ شیشه ای مات ، حباب لامپ غیر شفاف و از رنگ سفید گچی می باشد به شکلی که تجهیزات داخل لامپ را نمیتوان دید. رنگ لامپ رشته ای مات، ما بین زرد و مهتابی می باشد. درصورتی که لامپ رشته ای شفاف کاملا آفتابی می باشد و تجهیزات درون آن کاملا قابل رویت است که خود باعث جذابیت ظاهری این لامپ شده است.
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  

لامپ ادیسونیلامپ ادیسونی

  1. نوع دیگری از لامپ حبابی رشته ای نیز با نام لامپ ادیسونی وجود دارد که به دلیل ظاهر بسیار زیبا و تنوعی که دارد در سال های اخیر بسیار پرطرفدار شده است. 
  2. لامپ ادیسونی در واقع نوعی از لامپ های فیلامنتی کربنی یا تنگستنی است که دارای رشته های داخلی طولانی و پیچ خورده است و نور زرد رنگ گرمی تولید می کند.
  3.  
  4. استفاده از لامپ رشته ای کلاسیک ادیسون برای مصارف دکوراتیو در فضاهایی همانند رستوران ،کافی شاپ، آتلیه و فضاهای فانتزی، بسیار مورد توجه طراحان داخلی قرار گرفته است.
  5.  
  6. لامپ ادیسونی نور بسیار ملایمی دارد به همین خاطر چشم را آزار نداده و به راحتی میتوان رشته های لامپ را در داخل حباب مشاهده کرد. فیلامنت لامپ ادیسونی با اشکال مختلف باعث می گردد که هر بیننده ای ناخودآگاه خیره حباب زیبا و فیلامنت های جذاب این محصول گردد.

 

 

  1. لامپ رشته ای شمعی و اشکیلامپ شمعی رشته ای

  2. لامپ شمعی رشته ای و اشکی با سرپیچ های کوچک برای استفاده در انواع لوستر طراحی شده اند. استفاده از لامپ شمعی رشته ای در لوسترها، دیزاین های روشنایی، ویترین ها علاوه بر روشنایی، باعث ایجاد فضایی کلاسیک و زیبا می شود.

 

 

 

کاربرد لامپ رشته ای

لامپ رشته ای دارای رنج وسیعی از کاربرد ها مثل نورهای غیر ثابت از قبیل چراغ‌ مطالعه، چراغ‌های اتومبیل‌، چراغ‌قوه‌ها، لوستر، نورپردازی و مصارف تبلیغاتی و دکوراسیون می باشد. در واقع لامپ رشته ای معمولی برای مکان هایی که برای مدت کوتاهی به روشنایی نیاز دارند مانند اتاق آبگرمکن، اتاق تاسیسات یا اتاق زیر شیروانی مناسب می باشد و انواع لامپ ادیسونی و لامپ شمعی رشته ای نیز به دلیل ظاهر بسیار زیبا کاربرد های دکوراتیو دارند.

 

لامپ های رشته ای

 

همچنین از دیگر کاربردهای انواع لامپ رشته ای می توان استفاده از گرمایش آن را نام برد. به عنوان مثال در بعضی مصارف صنعتی از قبیل دستگاه جوجه کشی، مصارف خشک کردن و ... نیز از لامپ رشته ای استفاده می شود.

 

سرپیچ لامپ رشته ای

سرپیچ لامپ بخشی است که لامپ را به برق ورودی متصل می کند. همانطور که لامپ های بسیار متنوعی تولید می شوند، سرپیچ های گوناگونی نیز وجود دارند. که با حروف انگلیسی و عدد بیان می شوند. رایج ترین نوع سرپیچ استفاده شده برای انواع لامپ رشته ای، سرپیچ ادیسونی می باشد. سرپیچ ادیسونی با حرف E شناخته می شود . E نشانه ادیسون است که سرپیچ لامپ را ساخت، و عددی که در کنار آن ثبت می‌شود نشانه قطر برحسب میلی متر است. سرپیچ‌ لامپ بخش مهمی بشمار می‌آید. هرچه مواد استفاده شده در سرپیچ‌ها از کیفیت بیشتری برخوردار باشد، لامپ متصل شده به آن عمر بیشتری خواهد داشت.
 

سرپیچ لامپ رشته ای

 

مزایای لامپ رشته ای

لامپ رشته ای دارای ضریب نمود رنگ بالایی می باشد و به دلیل همین ویژگی برای مکانهایی که نمایش واقعی رنگ اهمیت زیادی دارد مانند فروشگاه های پوشاک، صنایع نساجی، سالن های آرایش و گریم، فروشگاههای فرش مورد استفاده قرار میگیرد. لامپ رشته ای از لامپ های قدیمی با دیزاینی کلاسیک و نوستالژیک است و دارای نور گرم و آرامش بخش و رنگ دهی بالا می باشد و به همین دلیل هنوز بصورت وسیعی در نورپردازی خانگی، دکوراتیو و تجاری مورد استفاده قرار میگیرد.فروش لامپ رشته ای

امکان نصب و راه اندازی آسان نیز از دیگر ویژگی های لامپ رشته ای می باشد. در واقع لامپ رشته ای برای راه اندازی نیازی به مدارات جانبی ندارد. از دیگر مزایای لامپ رشته ای می توان به امکان تغذیه با منابع ولتاژ AC و DC اشاره کرد. 

قیمت لامپ رشته ای به نسبت سایر لامپ ها بسیار پایین تر است زیرا این لامپ هزینه تولید بسیار پایینی دارد، که به همین دلیل هنوز برای بسیاری از مصارف همچنان از این لامپ ها استفاده میشود. 

 

 

معایب لامپ رشته ای

لامپ رشته ای در مقایسه با سایر لامپ های نسل جدید طول عمر نسبتا کمی دارد. لامپ رشته ای یا لامپ حبابی به طور متوسط در حدود 1000 ساعت عمر می‌کند.
بازده نوری پایین و ایجاد مقدار زیاد حرارت در محیط نیز از دیگر معایب لامپ رشته ای می باشد. به ویژه در فصول گرم سال، استفاده از لامپهای رشته ای موجب هدر رفت بیشتر انرژی می شود.

 

 

قیمت لامپ رشته ای

قیمت لامپ رشته ای همواره یکی از مهم ترین ویژگی های آن بوده است. لامپ رشته ای در مقایسه با سایر لامپ ها قیمت تولید بسیار پایینی دارد و برای راه اندازی آن نیز نیازی به تجهیزات جانبی نیست. به همین دلیل قیمت لامپ رشته ای و هزینه راه اندازی آن در مقایسه با لامپ های فلورسنت، کم مصرف و ال ای دی بسیار پایین تر است. فروشگاه اینترنتی البرز الکتریک امکان خرید لامپ رشته ای، کم مصرف، ال ای دی و ... را به همراه امکان مشاهده و مقایسه قیمت برندهای مختلف، ویژگی ها و مشخصات فنی آنها فراهم آورده است.
 

قیمت لامپ رشته ای

 

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
ثبت سفارش
تعداد
عنوان