کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ثبت‌ نام  / ورود  )


پایه چراغ

همانطور که می دانید تامین مطلوب و استاندارد روشنایی معابر، خیابان ها، پارک ها، فضای سبز و ... به منظور زیبا سازی فضا، برقراری امنیت، امکان تردد و ... از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل از انواع چراغ خیابانی، چراغ پارکی، چراغ معابری با کیفیت و با تکنولوژی روز دنیا در سطح شهرها استفاده می شود و باید دقت کرد که چراغ، علاوه بر نور پردازی مناسب و پوشش نوری همه جانبه محدوده مورد نظر، دوام، طول عمر و کارآیی بالایی داشته باشد.

 

پایه چراغ


حال به این نکته توجه کنید که این چراغ ‌ها برای اینکه بتوانند مسافت گسترده‌ای را روشن کنند، باید روی یک پایه سوار شوند. پایه‌ای که بتواند چراغ را در فاصله مناسبی از زمین نگه دارد و نور تابیده ‌شده از آن را تا چند متر دورتر برساند. 
 

بنابراین یکی از بخش های مهم و تاثیر گذار در این فرایند تامین روشنایی، انتخاب پایه چراغ مناسب برای چراغ مورد نظر می باشد که دارای ویژگی هایی از قبیل ظاهر زیبا، بدنه مقاوم (به دلیل استفاده از پایه چراغ در فضای آزاد)، ارتفاع مناسب و ویژگی هایی از این دست باشد. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب آموزشی به طور مفصل به توضیحاتی پیرامون انواع پایه چراغ روشنایی از قبیل پایه چراغ پارکی، پایه چراغ خیابانی، پایه چراغ چمنی و ... بپردازیم.

 

کاربرد پایه چراغ

از جمله موارد کاربرد انواع پایه چراغ می توان به تامین روشنایی خیابان ها، بزرگراه ها، جاده های اصلی و فرعی، پارک های تفریحی، مجتمع های مسکونی و صنعتی، پارکینگ ها، روشنایی استادیوم ها ، باندهای های فرودگاه و ... اشاره کرد. در بخش بعد بطور مفصل تر با کاربرد انواع پایه چراغ آشنا می شوید.

 

پایه-چراغ-روشنایی

 

انواع پایه چراغ

پایه چراغ ها در انواع مختلفی از نظر جنس، ارتفاع، شکل ظاهری، طرح و محل کاربرد تولید می شوند. که با شناخت درست آنها می توان بهترین پایه چراغ را با توجه نوع کاربری مورد نظر انتخاب کرد.

  1. انواع پایه چراغ از نظر کاربرد

  2. پایه چراغ پارکی

  3. پایه چراغ پارکیچراغ پارکی به منظور روشنایی مسیر عبور و مرور پارک ها، فضای سبز و محوطه بازی مورد استفاده قرار میگیرد. به منظور نصب چراغ پارکی، پایه چراغ های مختلفی تولید می شوند. با توجه به شرایط محل نصب چراغ در پارک، می توان از انواع پایه چراغ پارکی (تیر چراغ برق پارکی) با ارتفاع بلند و یا متوسط استفاده کرد. معمولا در محوطه های بازی از پایه پارکی با ارتفاع بلند و در مسیر عبور و مرور از پایه چراغ کم ارتفاع تر استفاده می شود. همچنین بسته به نوع محل و میزان روشنایی مورد نیاز، پایه چراغ پارکی یک طرفه و دوطرفه، به منظور نصب تعداد مختلفی چراغ پارکی تولید می شوند.
  4.  
  5. پایه چراغ پارکی به دلیل استفاده در فضای آزاد و قرار گرفتن در معرض عوامل مخرب محیطی دارای بدنه مقاومی در مقابل نفوذ گرد و خاک ، آب و حشرات می باشد.
  6. قیمت پایه چراغ پارکی بسیار متنوع است به عواملی از قبیل جنس پایه چراغ پارکی، نوع رنگ کاری و کیفیت رنگ استفاده شده، کیفیت خم کاری، وزن پایه چراغ پارکی، ابعاد پایه روشنایی بستگی دارد. فروشگاه برق البرز امکان مشاهده قیمت پایه چراغ پارکی و مقایسه انواع پایه روشنایی پارکی را فراهم آورده است.
  7.  

 

  1. پایه چراغ چمنیپایه چراغ چمنی

  2. چراغ چمنی یکی از انواع چراغهایی است که برای نورپردازی و تزئین چمن، گیاهان و درختان در محوطه باغ ، ویلا و باغچه ی ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد. به منظور نصب این نوع چراغ، از انواع پایه چراغ چمنی استفاده می شود.
  3. پایه چراغ چمنی معمولا در ارتفاع بسیار کوتاهی حدود 80 الی 120 سانتیمتر تولید می شود و این پایه چراغ چمنی کوتاه دارای بدنه مقاومی به منظور مقابله با عوامل مخربی از قبیل نور خورشید ، گرما و سرما ، باران، زنگ زدگی و ... می باشد. قیمت پایه چراغ چمنی به عواملی از قبیل جنس بدنه، ابعاد، وزن پایه چراغ چمنی بستگی دارد.
  4.  

 

  1. پایه چراغ خیابانی

  2. انواع چراغ خیابانی برای تامین روشنایی خیابان ها، بزرگراه ها، جاده ها به منظور سهولت رفت و آمد وسایل نقلیه و عابران پیاده در طول شب مورد استفاده قرار میگیرند. چراغ های خیابانی با هدف روشن سازی محیط های باریک با طول زیاد طراحی شده اند و بدین منظور بر روی انواع پایه چراغ خیابانی (تیر چراغ برق خیابانی) با ارتفاع بلند حدود 4 تا 18 متر نصب می شوند.  پایه چراغ خیابانی با ارتفاع کوتاه با نام پایه روشنایی معابری نیز شناخته می شود و به منظور روشنایی معابر کوچکتر درون شهری مورد استفاده قرار میگیرد.
  3.  
  4. پایه-چراغ-خیابانی

 

  1. بدنه پایه چراغ خیابانی (پایه روشنایی خیابانی) در انواع مختلف از جمله چند وجهی ، لوله ای در شکل ها و اندازه های مختلف با تعداد سراندازهای مختلف تولید می شوند.
  2. پوشش پایه چراغ خیابانی با توجه به آب و هوای منطقه و میزان دوام و ماندگاری تعیین می گردد. پوشش پایه چراغ خیابانی می تواند گالوانیزه گرم، رنگ الکترواستاتیک، رنگ اپوکسی و... باشد.
  3. قیمت پایه چراغ خیابانی به عوامل زیادی بستگی دارد. مواردی مانند نوع خم و کیفیت خم کاری، وزن پایه چراغ خیابانی، نوع رنگ کاری و کیفیت رنگ، جنس سازه در صورت دکوراتیو بودن، اندازه مقاطع پایین و بالا و تعداد آن ها، نوع و کیفیت گالوانیزه و همچنین نوع چراغ خیابانی می تواند در قیمت پایه چراغ خیابانی تاثیر بگذارد.
  4.  
  5.  
  6. انواع پایه چراغ از نظر جنس بدنهپایه روشنایی معابر

  7. همانطور که می دانید پایه چراغ ها باید دارای بدنه مقاوم با پوشش مناسب به منظور مقاومت بالا در برابر عوامل مخرب محیطی و جلوگیری از فرسودگی و زنگ زدگی باشند.
  8. معمولا بدنه پایه چراغ را از سه جنس مختلف تولید می کنند که در نهایت پایه چراغ ها عبارتند از :
  9. پایه چراغ فلزی
  10. پایه چراغ آلومینیومی
  11. پایه چراغ ریخته گری چدن
  12.  
  13. معمولا به منظور جلوگیری از فرسودگی و زنگ زدگی پایه چراغ روشنایی، از پوشش گالوانیزه، رنگ کوره‌ای یا آلکیدی استفاده می شود. همچنین می توان از رنگ آمیزی اپوکسی نیز جهت زیباتر شدن و هماهنگی با محیط استفاده کرد. انتخاب نوع پوشش پایه چراغ به عواملی از قبیل بودجه ، تم معماری محیط نصب ، میزان رطوبت محیط در محل نصب و … بستگی دارد.

 

  1. انواع پایه چراغ از نظر ارتفاع

  2. پایه چراغ ها از نظر ارتفاع در انواع مختلفی از حدود یک متر تا 18 متر ساخته می شوند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. بلندترین پایه چراغ ها مربوط به روشنایی خیابانی و معابری می باشند، زیرا محل قرار چراغ خیابانی و معابری باید بالا باشد تا بتواند نور را بصورت گسترده در محیط پخش کند. 
  3. در مقابل، پایه چراغ چمنی که به منظور روشنایی باغچه و نورپردازی و گل و گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد دارای کوتاه ترین نوع پایه چراغ می باشد. بنابراین بدیهی است که قیمت پایه چراغ چمنی کوتاه به دلیل استفاده از متریال کمتر از قیمت پایه چراغ پارکی و قیمت پایه چراغ خیابانی کم تر است.
  4.  
  5.  
  6. انواع پایه چراغ از نظر شکل ظاهری

  7. پایه چراغ علاوه بر داشتن ویژگی هایی از قبیل بدنه مقاوم، ارتفاع و درجه حفاظت مناسب باید دارای ظاهری زیبا نیز باشد. زیرا زیبایی ظاهری چراغ و پایه چراغ می تواند تاثیر بسزایی در زیبا سازی محیط داشته باشد. پایه چراغ ها از نظر ظاهری در انواع پایه چراغ چند وجهی و پایه چراغ لوله ای تولید می شوند. 
  8.  
  9. پایه چراغ لوله ایپایه روشنایی پارکی لوله ای

  10. بدنه این نوع پایه چراغ از لوله (سطح مقطع دایره ای) ساخته شده است. ابعاد این لوله ها به لحاظ قطر، ارتفاع و ضخامت به تناسب ارتفاع کلی پایه چراغ انتخاب می شود و از پایین به بالا کم می شود.
  11. سهولت در ساخت و سرعت بالا در تولید از ویژگی های پایه چراغ لوله ای می باشد زیرا در ساخت پایه چراغ لوله ای، به خمکاری و جوشکاری جهت اتصال درز بغل نیازی نیست. پایه چراغ های لوله ای معمولا دارای محدودیت ارتفاع هستند و حداکثر تا ارتفاع 15 متری ساخته میشوند.

 

 

 

  1. پایه چراغ چندوجهیپایه روشنایی خیابانی چند وجهی

  2. مقطع بدنه پایه چراغ چندوجهی به صورت یک چند ضلعی (6 یا 8 ضلعی) می باشد و از ورق خم شده ساخته می شود . تعداد اضلاع، قطر پایه و ضخامت ورق مصرفی متناسب با ارتفاع پایه چراغ انتخاب می شود. و برای ارتفاعی بین 3 الی 15 متر قابل ساخت است. پایه چراغ چندوجهی از قطعات 6 متری ساخته می شود که برای رسیدن به ارتفاع مورد نظر، روی هم مونتاژ می شوند.

 

 

 

 

 

 

روش مونتاژ پایه چراغ

همانطور که گفته شد پایه چراغ ها در قطعات 6 متری ساخته می شوند و در نهایت با توجه به ارتفاع مورد نظر، تعدادی از آنها روی هم مونتاژ می شوند. روش های مونتاژ انواع پایه چراغ به دو دسته کلی اورلپ و فلنجی تقسیم می شوند.

  1. اتصال اورلپ

  2.  در اتصال اورلپ (over lap) قطعات پایه چراغ داخل یکدیگر جا می خورند و به صورت همپوشانی به یکدیگر متصل می شوند، به این روش مونتاژ، اصطلاحا تلسکوپی گفته می شود.  قسمت های مختلف بدنه در این روش نیازی به هیچ گونه جوشکاری و یا پیچ و مهره ندارند.  از جمله مزایای این نوع اتصال پایه چراغ می توان به کمتر بودن قیمت تمام شده اتصال اورلپ نسبت به مدل فلنجی و همچنین کمتر بودن زمان ساخت و مونتاژ روش اورلپ اشاره کرد.
  3.  
  4. اتصال فلنجی

  5. در این نوع مونتاژ پایه چراغ، از یک جفت فلنج استفاده میشود. بر روی قسمت بیرونی فلنج ها سوراخ های متعددی تعبیه شده است که به کمک پیچ و مهره به فلنج جفت خود متصل میشوند. ابعاد فلنج ، تعداد سوراخ های آن و پیچ و مهره ای که استفاده میشود متناسب با ارتفاع سازه، قطر سازه و درنتیجه  فشاری که قرار است فلنج تحمل کند، می باشد. این نوع اتصال کمتر برای پایه چراغ ها استفاده می شود.
  6.  
  7. تیر چراغ برق خیابانی
  8.  

انواع پایه چراغ از نظر طرح

پایه چراغ ها از نظر طراحی ظاهری، به دو دسته کلی ساده و دکوراتیو تقسیم می شوند.

 

  1. پایه چراغ ساده

  2. در مکان هایی مثل جاده های بین شهری که نیاز به دکوراسیون کردن و زیبایی خاصی نیست از پایه چراغ هایی با ظاهر بسیار ساده استفاده می شود. زیرا قیمت پایه چراغ های ساده در مقایسه با پایه چراغ های با طراحی خاص، کمتر بوده و استفاده از آنها در تعداد بسیار زیاد، مقرون به صرفه می باشد. 
  3.  
  4.  
  5. پایه چراغ دکوراتیوپایه چراغ دکوراتیو

  6. پایه چراغ های دکوراتیو علاوه بر هدف نگهداری چراغ و تامین روشنایی، با هدف تزئین و زیبا سازی محیط طراحی و تولید می شوند. و دارای شکل ظاهری زیبا با طراحی خاص می باشند. معمولا ابتدا طراحان به وسیله نرم افزار های طراحی، پایه چراغ را با فرم های خاص طراحی می کنند. 
  7.  
  8. پایه چراغ های دکوراتیو برای فضاهایی مثل باغ، ویلا، پارک، حیاط منازل و ... مورد استفاده قرار میگیرند.
  9.  
  10. در تولید پایه چراغ دکوراتیو، بیشتر از آلومینیوم و چدن استفاده می شود که زیبایی بیشتری نسبت به نوع ساده دارد . بدیهی است که پایه چراغ های دکوراتیو به علت مواد بکار رفته در آن، قیمت بالاتری دارند.
  11.  

  12.  

نصب پایه چراغ

پایه چراغ های با ارتفاع زیاد مثل پایه چراغ خیابانی برای نصب، نیاز به یک زیر بنا به منظور انتقال بار و فشار وارد شده از پایه روشنایی به زمین می باشد. بدین منظور از انواع فنداسیون استفاده می شود. بنابراین نصب پایه چراغ خیابانی در دو مرحله : اجرای فونداسیون و مونتاژ و علم کردن پایه انجام می شود.

هر پایه چراغ نیاز به فونداسیون خاص خود را دارد، که برای تعیین نوع و ابعاد فونداسیون باید به ارتفاع سازه، وزن سازه ، نوع خاک محل نصب ، میزان نیروهای وارده خارجی به سازه ( از قبیل شرایط آب و هوایی ) توجه کرد.

 

قیمت پایه چراغ

قیمت پایه فلزی چراغ برق به پارامترهای مختلفی از قبیل جنس بدنه، ارتفاع پایه ، نوع پایه ( لوله ای ساده یا پایه چراغ دکوراتیو ) ، ضخامت ورق یا لوله به کار رفته ، نوع خم و کیفیت خم کاری، طرح کار ، تعداد سفارش ، نوع پوشش پایه چراغ ، نوع برشکاری (ساده یا CNC )  ، نوع متعلقات و ... بستگی دارد.
 

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
ثبت سفارش
تعداد
عنوان