کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ثبت‌ نام  / ورود  )


ترانک

در دنیای امروز ارتباطات و تبادل اطلاعات در بستر شبکه‌های کامپیوتری بسیار فراگیر و اساسی می باشد. در این راستا می‌توان بهره برداری از شبکه‌های کابلی را به عنوان یکی از پایدارترین بسترهای شبکه نام برد که حجم عمده‌ای از انتقال داده در این زیر ساخت صورت می‌گیرد. بنابراین پیاده سازی ‫ کابل کشی استاندارد و از نوع ساخت یافته‎ بسیار حائز اهمیت است.‬‬‬

 

ترانک

 

اگر در یک سازمان، نصاب تجهیزات شبکه، بی‌تجربه باشد و استانداردهای کابل کشی را رعایت نکند قطعاً در آینده سازمان با مشکلات زیادی روبرو می‌شود. بنابراین با رعایت استانداردهای کابل کشی،  طبق اصول تعیین شده از سازمان استاندارد سازی دیگر نیازی به ایجاد تغییر، و صرف هزینه زیاد بابت بروز مشکل در شبکه و یا تغییر در ساختار کابل کشی ندارید.
در این مطلب آموزشی قصد داریم به توضیح، پیرامون ترانک (ترانکینگ) به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات پسیو شبکه به منظور ایجاد کابل کشی ساختار یافته بپردازیم. 

 

ترانک چیستترانک شبکه

ترانک یا ترانکینگ (Trunking) مجموعه ای از کانال و تجهیزات نصب آن می باشد که به عنوان مسیر عبور سیم و کابل در سیم‌کشی‌های برق، شبکه‌های کامپیوتری، تلفن سانترال و کلا هرجایی که تجمع کابل زیاد باشد، مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا زمانی که تعداد تجهیزات شبکه در یک سازمان زیاد می شود حجم سیم و کابل ها سبب بر هم زدن نظم و زیبایی محیط می شود. با قرار گیری سیم و کابل ها درون ترانک شبکه، علاوه بر ایجاد نظم و زیبایی ظاهری، از سیم و کابل در برابر صدمه ها‌ی فیزیکی مثل ضربه و فشار محافظت می شود.

 

انواع ترانک

رنگ بندی : ترانک ها از نظر رنگ بندی در انواع سفید و طرح چوب تولید می شوند و می توان متناسب با فضای کابل‌کشی یا دکوراسیون ساختمان، رنگ ترانک شبکه را انتخاب کرد.

نوع نصب : انواع ترانک یا ترانکینگ بر اساس محل نصب به سه دسته کلی تقسیم می شود.

 

  1. ترانکینگ دیواریترانک دیواری

  2. ترانکینگ دیواری یکی از پرکاربردترین انواع ترانک می باشد که معمولا در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری مورد استفاده قرار میگیرد و روی دیوار نصب می شود.

 

 

 

  1. ترانکینگ دفنیترانک دفنی

  2. ترانکینگ دفنی به صورت توکار و یا زیر کفی کاذب مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد این نوع ترانک بیشتر در سیستم‌های برق فشار قوی و فشارضعیف، شبکه و تلفن می باشد.

 

 

 

 

  1. ترانکینگ ستونیترانکینگ ستونی

  2. کاربرد ترانکینگ ستونی، بیشتر در اتاق‌های کنفرانس، همایش‌ها، محیط‌های آموزشی و فضاهای اداری می باشد.
  3.  

 

 

 

تفاوت ترانک و داکت

ترانک یا ترانکینگ وسیله ای شبیه به داکت ولی با قابلیت های بیشتر می باشد. در این بخش به توضیح تفاوت ها ی ترانک و داکت می پردازیم.

 

  1. بدنه مقاوم ترانک

  2. بدنه ترانک (ترانکینگ) در مقایسه با انواع داکت بسیار مقاوم تر است. با وجود اینکه جنس داکت و ترانکینگ بستگی به شرکت تولید‌کننده دارد ولی به طور کلی ترانک نسبت به داکت دارای ماندگاری و ایستادگی بیشتری است. حتی برخی از انواع ترانک بصورت مقاوم در برابر آتش‌سوزی یا آب ساخته می شوند. بنابراین با استفاده از انواع ترانک (ترانکینگ)، از پوسیدگی و خوردگی سیم و کابل ها جلوگیری می‌ شود و عمر مفید آنها افزایش می یابد.

 

 

  1. ماژولار بودن ترانکفیمت ترانک

  2. ماژولار بودن به این معناست که امکان نصب انواع کلید و پریز برق، تلفن، شبکه بر روی ترانک ها وجود دارد. به این صورت که می توان پریز را داخل ماژولهای خاص قرار داد و سپس ماژولها را در بدنه ترانک نصب کرد. در واقع ماژولار بودن یکی از مهم ترین تفاوت های داکت و ترانک (ترانکینگ) می باشد بطوری که حتی بعضی از افراد ترانک را با نام داکت پریز دار می شناسند. 
  3. از دیگر قابلیت های ترانک شبکه، امکان تغییر مکان کلید و پریز ها در طول ترانک و همچنین امکان افزایش و کاهش تعداد ماژول ها می باشد.

 

 

  1. تجهیزات جانبی نصب ترانک

  2. داکت ها تنها از یک کانال (معمولا پلاستیکی) و درب تشکیل شده اند. که برای نصب در بخش های مختلف محیط، آنها را برش می دهند. در صورتی که ترانکینگ ها دارای اتصالات مختلف و مخصوص برای نصب می باشند که این قطعات اتصال مختلف علاوه بر امکان نصب راحت ترانک شبکه در بخش های مختلف محیط، موجب زیبایی ظاهری بیشتر ترانک ها در مقایسه با داکت ها می شوند. در بخش بعدی به معرفی انواع تجهیزات جانبی نصب ترانکینگ برق می پردازیم. 

 

  1. ترانکینگ

 

  1. قیمت ترانک

  2. قیمت ترانک در مقایسه با قیمت داکت ها بسیار بیشتر، چیزی در حدود چهار برابر است. همچنین علاوه بر بالا بودن قیمت ترانک، قیمت نصب و راه اندازی زیر ساخت با استفاده از ترانک نیز بالاتر از داکت می باشد.

 

 

  1. پارتیشن بندی ترانکانواع ترانک

  2. از دیگر قابلیت های انواع ترانک (ترانکینگ) در مقایسه با داکت ها، امکان پارتیشن بندی ترانک ها می باشد. داخل ترانکینگ‌ها محل‌هایی برای نصب پارتیشن در نظر گرفته شده است.
  3.  
  4. پارتیشن ها به منظور تقسیم بندی و جداسازی فضای داخلی ترانک ها مورد استفاده قرار میگیرند و با استفاده از آنها می توان مدیریت منظم و مناسب تری را روی سیستم سیمکشی محل مورد نظر خود اعمال کرد.
  5.  
  6. از مهم ترین مزایای نصب پارتیشن در ترانکینگ برق این است که می توان بدون ایجاد نویز کابل هایی با کاربری های مختلف را از کنار یکدیگر عبور داد. 
  7.  

 

  1.  

متعلقات و اتصالات ترانکینگ

همانطور که گفته شد، ترانک ها دارای اجزا و متعلقاتی از قبیل زوایای داخلی، خارجی و تخت، مسدودکننده، قطعه اتصال و …  متناسب با هر سایز هستند که به نصب بهتر ترانکینگ در محیط های مختلف و زیبایی بیشتر آن ها کمک می‌کند. 

 

داکت ترانکینگ

  1.  
  2. زاویه داخلی ترانک : این قطعه به منظور نصب ترانک در گوشه داخلی دیوارها مورد استفاده قرار میگیرد.
  3.  
  4. زاویه خارجی ترانک : زاویه خارجی ترانک نیز به منظور نصب ترانک در گوشه خارجی دیوارها مورد استفاده قرار میگیرد.
  5.  
  6. زانوی تخت ترانک : این قطعه به منظور تغییر مسیر ترانک و برای اتصال دو ترانکینگ به یکدیگر به صورت عمود بر هم  در یک سطح صاف استفاده می شود.
  7.  
  8. سه راهی ترانک : سه راهی ها جهت انشعاب گرفتن از ترانکینگ مورد استفاده قرار میگیرد.
  9.  
  10. قطعه اتصال ترانک : این قطعه به منظور اتصال دو شاخه ترانکینگ و پوشاندن محل اتصال به یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
  11.  
  12. بست انتهایی ترانک : بست انتهایی یا مسدود کننده، همانطور که از نام آن پیداست، به منظور مسدود کردن ابتدا و انتهای ترانک طراحی شده است.
  13.  
  14. پارتیشن : پارتیشن یا جداکننده، تجهیزی برای جداسازی مسیر عبور سیم و کابل های مختلف در داخل ترانکینگ به منظور جلوگیری از تاثیر نویز آنها بر یکدیگر و همچنین برقراری نظم بیشتر برای شناسایی کابل های گوناگون می باشد. شیارهای قرار گیری پارتیشن ،در داخل ترانک ها تعبیه شده است.
  15.  
  16. کادر ماژول ترانک : کادر ماژول به منظور نصب انواع کلید و پریز روی بدنه ترانک مورد استفاده قرار میگیرد. و در انواع  2، 4، 6، و 8 ماژول تولید می شود.
  17.  
  18. درب ترانکینگ : دربی که بر روی بدنه ترانک نصب می شود معمولا در دو نوع سخت و نرم در بازار موجود می باشد. درب نرم ترانکینگ انعطاف‌ پذیری بالایی دارد و به راحتی از بدنه جدا می شود. این درب را می توان بدون استفاده از هیچ گونه ابزاری به راحتی روی ترانک نصب کرده و یا جدا کرد و به دلیل نرم و قابل انعطاف بودن این محصول امکان نصب شدن آن روی گوشه های داخلی و خارجی نیز وجود دارد. 
     

 

داکت یا ترانک؟داکت و ترانکینگ

داکت و ترانک، هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند و نمیتوان به طور قطعی نظر داد که ترانک بهتر است یا داکت. قطعا انتخاب هر کدام از این محصولات به محل مورد نظر، حجم کار، قابلیت های مورد نیاز، هزینه در نظر گرفته شده و ... بستگی دارد.

به عنوان مثال برای محیط مسکونی، استفاده از انواع داکت توصیه می شود و به منظور سیم کشی تجهیزات شبکه در یک محیط اداری، استفاده از ترانکینگ گزینه مناسب تری است.
 

 

 

برندهای سازنده ترانکینگ

با توجه به اینکه برندهای زیادی در زمینه تولید انواع ترانکینگ فعالیت می کنند، ممکن است تصمیم گیری و انتخاب برند در هنگام خرید ترانک کمی مشکل باشد. در این بخش قصد داریم به معرفی چند برند معتبر در زمینه تولید انواع ترانک بپردازیم.

 

  1. ترانکینگ سوپیتاترانکینگ سوپیتا

  2. گروه صنعتی سوپیتا یک شرکت ایرانی معتبر است که در زمینه تولید انواع داکت، ترانک سوپیتا ، آبرو و ناودان پی وی سی، انواع محصولات فلزى (رك، پچ پنل و ...)، تجهیزات برق و شبکه از جمله انواع کلید، پریز، باکس و ... فعالیت می کند. مواد اولیه ای که شرکت سوپیتا جهت تولید انواع داکت و ترانک سوپیتا استفاده می کند از پی وی سی مرغوب (PVC) می باشد.

 

 

  1. ترانک لگراندترانک لگراند

  2. شرکت لگراند یک شرکت صنعتی فرانسوی معتبر و از پیشتازان جهان می باشد. در حال حاضر فعالیت شرکت لگراند در سه حوزه تجهیزات کابل کشی ساختار یافته, تابلوها و ادوات حفاظت توزیع برق فشار ضعیف و همچنین کلید و پریزها متمرکز شده است.
  3. ترانک لگراند با ترکیب مواد PVC خاص (ضد حریق) در چندین سایز متفاوت به همراه متعلقات جانبی در اختیار کاربر می باشد تا بتواند در بدترین مسیر های عبوری کابل خود را بدون هیچگونه مشکلی (قطعی کابل) عبور داده تا با کانکشن های مختلف ارتباط برقرار کند همچنین با استفاده از ترانکینگ لگراند می توان جابجایی و یا افزایش  کانکشن را در آینده به سادگی انجام داد. 

 

  1. ترانک دانوبترانک دانوب

  2. برند دانوب Danub ، یک برند ایرانی معتبر و فعال در زمینه تولید کالاهایی از قبیل انواع داکت و ترانکینگ  دانوب، پریز، فیس پلیت، انواع کیستون های تلفن و شبکه، انواع تابلو برق در سایز های مختلف و پلی کربنات ABS می باشد.
    شرکت دانوب برای تولید داکت و ترانکینگ دانوب از بهترین ماشین آلات و متریال استفاده می کند، تا بتواند انواع داکت و ترانکینگ دانوب را با مرغوب ترین و بهترین کیفیت به مشتریان خود تحویل دهد. انواع ترانک دانوب غیر قابل اشتعال و مقاوم در برابر حرارت از دمای -15 تا +60 درجه سانتیگراد می باشد و مطابق استاندارد DIN EN 50085 و IEC 61084-2-1 تولید شده است و با وجود این ویژگی ها، قیمت ترانک دانوب (قیمت ترانکینگ دانوب) در مقایسه با سایر برندها مناسب می باشد.

     

 

 

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
ثبت سفارش
تعداد
عنوان