کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ثبت‌ نام  / ورود  )


چراغ سقفی توکار

همانطور که میدانید نورپردازی در محل زندگی و جایی که بخش زیادی از عمر انسان در آنجا می‌گذرد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نورپردازی و انتخاب چراغ باید متناسب با نوع کاربری محیط مورد نظر و ویژگی های آن از قبیل ارتفاع سقف، متراژ محیط و ... انجام شود. چراغ ها از نظر نوع نصب به انواع چراغ سقفی روکار، چراغ سقفی توکار و چراغ آویز تقسیم می شوند. که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. به عنوان مثال چراغ آویز سقفی معمولا در محیط هایی با سقف های بلند و یا زمانی که نیاز به نور متمرکز بر روی میز کار وجود دارد، مورد استفاده قرار میگیرد و در مقابل، چراغ سقفی توکار برای محیط های با سقف کوتاه یا به منظور نورپردازی مدرن و .... مورد استفاده قرار میگیرند. در این بخش قصد داریم به طور مفصل به معرفی انواع چراغ سقفی توکار و مشخصات فنی مرتبط با آن، برندهای معتبر و قیمت چراغ سقفی توکار بپردازیم.

 

چراغ سقفی توکار

 

چراغ سقفی توکار یکی از پرکاربردترین انواع چراغ برای روشنایی محیط است، که دارای شکل ها و اندازه های مختلف برای کاربردهای متفاوتی می باشد. دلیل نامگذاری چراغ سقفی توکار این است که این چراغ به طور کامل داخل سقف قرار میگیرد به طوری که همسطح با سقف است و هیچگونه برجستگی در سقف ایجاد نمی‌کند. نوع نصب این چراغ سقفی هیچ اثر سوئی بر میزان روشنایی آن ندارد و در واقع چراغ سقفی توکار به اندازه چراغ آویز و چراغ سقفی روکار، روشنایی دارد.

 

انواع چراغ سقفی توکار

چراغ سقفی توکار در انواع گوناگونی از لحاظ نوع منبع نور، میزان روشنایی (لومن)، شکل، سایز، کاربرد و ... ساخته می شوند که می بایست با توجه به نیاز مصرف کننده و ویژگی های فضای مورد نظر، مناسب ترین چراغ سقفی توکار انتخاب شود.

 

  1. انواع منبع نور چراغ سقفی توکار

  2. بطور کلی در انواع چراغ سقفی توکار می توان از لامپ های مختلفی از قبیل لامپ رشته ای و هالوژن ، لامپ فلورسنت و کم مصرف استفاده کرد. اگر به دنبال نور متمرکز پرقدرت هستید، لامپ هالوژن سقفی توکار به ویژه در فضاهای کوچک انتخاب ایده آلی خواهد بود. در عین حال برخی از مدلهای چراغ سقفی توکار با منبع نورهای متفاوتی از قبیل ماژول ال ای دی، SMD و COB تولید می شوند که بیشتر با نام پنل سقفی توکار در بازار شناخته می شوند.
  3.  
    1. چراغ سقفی توکار  LEDچراغ سقفی توکار ال ای دی

    2. LED  مخفف Light Emitting Diode و به معنی دیود منتشر کننده نور می باشد. چراغ سقفی توکار  LED تکنولوژی جدیدی در صنعت محصولات روشنایی به‌ حساب می‌آید. چراغ سقفی توکار LED دارای راندمان نوری بالا، پخش نور یکنواخت و مطلوب، طول عمر بالا و نور سالم و بدون اشعه ماوراء بنفش است. صرفه جویی در مصرف انرژی و عدم ایجاد گرما در اطراف چراغ از دیگر ویژگی‌های چراغ سقفی توکار  LEDاست.

 

 

  1. چراغ سقفی توکار SMDچراغ سقفی توکار SMD

  2. SMD مخفف  Surface Mount Devices به معنای قطعات نصب سطحی می باشد. پیدایش تکنولوژی SMD باعث شد چراغ های LED که سال های پیش از آن به بازار عرضه می‌شد تغییرات تکاملی را تجربه کنند و این تکنولوژی منجر به ساخت لامپ های بسیار کارآمدتر ،حجم بسیار کمتر و زاویه ی دید بهتر همراه با صرفه جویی انرژی بیشتری با نام لامپ اس ام دی شد. امروزه اکثر قطعات LED مورد استفاده در موارد روشنایی و نورپردازی بر پایه همین تکنولوژی ساخته می شوند. چراغ سقفی توکار SMDنور یکنواختی تولید می کند و طول عمر بالایی دارد. کاهش گرمای تولید شده نیز از دیگر ویژگی های چراغ سقفی توکار SMD می باشد. همچنین این چراغ‌ در ابعاد مختلف طراحی و تولید می شود.

 

 

    1. چراغ سقفی توکار COBچراغ سقفی توکار COB

    2. در واقع COB مخفف  Chips on Boardیا چیپ های روی برد ، تکنولوژی جدیدی از چیدمان چیپ های LED بر روی یک برد بر روی پایه ای فلزی می باشد. در این روش بر خلاف بردهایی با فناوری گذشته و استاندارد مانند LED SMD ها اتصالات تراشه ها به شدت فشرده و کوچک شده اند و به شکل متمرکزسازماندهی شده‌اند، به همین دلیل نوری با شدت بیشتر تولید می‌کنند. به این صورت چیپ های COB  مانند یک پنل LED یک تکه، به صورت یکنواخت روشن می شوند. چراغ سقفی توکار  COBمناسب سقف‌هایی می باشد که ارتفاع بیش از 3 متر داشته باشند. چراغ سقفی توکار  COB با اینکه نور زیادی تولید می‌کند اما مصرف برق کمی دارد و استفاده از آنها مقرون به صرفه می باشد. به دلیل همین ویژگی ها چراغ سقفی توکار COB گزینه ای مناسب جهت نورپردازی در هتل ها، دفاتر اداری، گالری ها، مراکز تجاری، بیمارستان ها، سالن اجتماعات، اتاق کنفرانس و ... است.
    3. در حال حاضر، چراغ های ال ای دی COB و SMD دو تا از محبوب ترین چراغ های موجود در بازار هستند.

 

 

  1. انواع چراغ سقفی توکار از نظر میزان روشنایی

  2. به هنگام خرید چراغ سقفی توکار، لازم است به مقدار نور مورد نیاز برای محیط مورد نظر توجه کنید. مقدار نور مورد نیاز به متراژ، رنگ دیوارها و شدت نور دلخواه برای هر محیط بستگی دارد. برای بیان میزان روشنایی چراغ سقفی توکار از مفهومی به نام شار نوری استفاده می شود که معیاری از مقدار کل نور مرئی ساطع شده از منبع نور می باشد. در واقع هرچه شار نوری چراغ سقفی توکار بیشتر باشد میزان روشنایی آن بیشتر است. واحد اندازه گیری شار نوری لومن (Lumen) است.
  3.  
  4. انواع چراغ سقفی توکار از نظر شکل و سایز

  5. چراغ سقفی توکار در ابعاد و اشکال مختلف از قبیل دایره، مربع، مستطیل و خطی تولید می شود که رایج ترین آن ها چراغ سقفی توکار مربع و دایره است.
  6.  
    1. چراغ سقفی توکار مربعیچراغ سقفی توکار فلورسنتی

    2. چراغ سقفی توکار مربعی که در مدل های با منبع نور ال ای دی با نام پنل سقفی توکار نیز شناخته می شود، در ابعاد مختلفی از اندازه یک چراغ هالوژن تا پنل های سقفی 60 در 60 تولید می شود که پرکاربرد ترین آن ها چراغ سقفی توکار 60 در 60 است. زیرا امروزه در ساختن ساختمان ها از تایل های مربعی 60 در 60 برای ایجاد سقف های کاذب استفاده می شود، در ابتدا برای ایجاد روشنایی، تایل ها را برش می زدند و از چراغ های گرد، مربعی یا مستطیلی که در ابعاد کوچکتر تولید می شدند استفاده می کردند. اما به دلیل پر کاربرد بودن تایل های 60 در 60 در سازهایی مثل سالن ها، ادارات و بیمارستان ها و ... انواع چراغ سقفی توکار مربعی با ابعاد 60 در 60 تولید شدند تا براحتی با برداشتن یک تایل و جایگزین کردن چراغ سقفی توکار بجای آن، دیگر نیازی به برش تایل نباشد. 

 

 

چراغ سقفی توکار مستطیلی

  1.  

  2. چراغ سقفی توکار مستطیلی

  3. چراغ های سقفی توکار مستطیلی نیز نوع دیگری از انواع چراغ سقفی توکار می باشند که با توجه به نوع کاربری و فضای مورد نظر می توان از آن ها استفاده کرد.

 

 

 

 

 

  1. چراغ سقفی توکار خطیچراغ سقفی توکار خطی

  2. چراغ سقفی توکار خطی علاوه بر افزودن به حس مدرنیته و سادگی محیط، دارای تمامی مزایای دیگر چراغ های LED از جمله بازده، ایمنی، کیفیت نور و طول عمر بالا نیز می باشند. به همین دلیل استفاده از چراغ سقفی توکار خطی در معماری امروز، چه به منظور تامین نور اصلی و یا کاربری صرفا دکوراتیو افزایش پیدا کرده است.

 

 

 

 

  1. چراغ سقفی توکار دایرهچراغ سقفی توکار دایره

  2. چراغ های سقفی توکار دایره که با نام پنل سقفی توکار نیز شناخته می شوند، از دیگر انواع چراغ سقفی توکار هستند که در ابعاد متنوعی با قابلیت نصب در انواع سقف های گچی، کناف یکپارچه، سقف مشبک و ... تولید می شوند و جهت نور پردازی در محیط های مدرن از قبیل گالری ها، فروشگاه‌ها، محیط اداری، مدارس، بیمارستان‌ها و ... مورد استفاده قرار میگیرند.

 

 

 

مشخصات فنی چراغ سقفی توکار

برای نشان دادن ویژگی های هر چراغ سقفی توکار، تعدادی مشخصه از قبیل دمای رنگ نور چراغ، شاخص نمود رنگ، درجه حفاظت ، پخش نور چراغ و ... تعریف می شوند. که توجه به این مشخصات، در هنگام انتخاب چراغ مناسب بسیار حائز اهمیت است. در این بخش به توضیح مختصری جهت معرفی مشخصات فنی چراغ سقفی توکار می پردازیم.
 

  1. شاخص نمود رنگ CRI 

  2. در خصوص رنگ نور یک عدد برای هر لامپ تعریف می‌شود، که با نام CRI یا شاخص نمود رنگ شناخته می شود. شاخص نمود رنگ عددی بین 1 تا 100 است. اعداد بالاتر نشان ‌دهنده صحت رنگ اجسام در زیر نور لامپ است. نور خورشید و لامپ رشته ای CRI نزدیک به 100 دارند. برای استفاده معمول و خانگی، CRI در حدود 80 کفایت می‌کند.
     
  3. ضریب نمود رنگ چراغ
  4.  
  5.  
  6. دمای رنگ چراغ سقفی توکار

  7. دمای رنگ لامپ که بر حسب کلوین (K) سنجیده می‌شود، طیف رنگ لامپ را مشخص می‌کند. نور خورشید در زمان طلوع و غروب مانند نور لامپ رشته‌ای، گرم و کمی نارنجی است. این نور دمای رنگ در حدود 2700 کلوین است. دمای رنگ کمتر معادل نور گرمتر است. نور خورشید در وسط روز کمی طیف آبی دارد و کمی نزدیک‌تر به رنگ نور ماه (مهتابی) است. این رنگ از نور دمای حدود 4100 کلوین دارد و به آن نور طبیعی یا نچرال می‌گوییم. و دمای رنگ نور 6500 کلوین که حس نور خنک تر را ایجاد می کند و با عنوان یخی شناخته می شود.

 

دمای رنگ نور چراغ سقفی توکار

 

 

  1. درجه حفاظت چراغ سقفی توکار

  2. درجه حفاظت چراغ سقفی (Ingress Protection) یا به اختصار IP، یک استاندارد بین المللی است که میزان حفاظت محفظه‌های الکتریکی در برابر آب، گرد و غبار، تماس‌های تصادفی یا برخورد سایر اشیاء را بیان می کند. در واقع به کمک این استاندارد می‌توان فهمید که پوشش و آب‌بندی چراغ‌ها تا چه حد از ورود جامدات و مایعات پیشگیری می‌کند. در نتیجه هر چه درجه حفاظت بیشتر باشد محصول از نظر الکتریکی ایمن‌تر است و دوام بیشتری خواهد داشت. دو عدد در کنار IP نوشته می شود که عدد اول درجه حفاظت در مقابل ورود ذرات جامد و عدد دوم درجه حفاظت در مقابل نفوذ آب و رطوبت را نشان می دهد. 
     
  3. درجه حفاظت چراغ سقفی توکار
  4. فاصله استاندارد نصب چراغ توکار سقفیچراغ های توکار سقفی

  5. در هنگام نصب چراغ سقفی توکار، باید چراغ ها با فاصله استانداردی از یکدیگر نصب شوند تا از ترکیب نور تولیدی توسط هر چراغ با چراغ دیگر جلوگیری شود و روشنایی اتاق از حالت یکدست خارج نشود. بنابراین به طور کلی فاصله بین دو چراغ توکار را حدود نصف ارتفاع سقف تا کف زمین، و فاصله چراغ تا دیوار را حدود یک چهارم این فاصله در نظر می گیریم. البته این فاصله با توجه به میزان نوردهی چراغ و زاویه تابش، می‌تواند بیشتر یا کمتر از مقدار ذکر شده باشد. 
  6.  
  7.  
  8. پخش نور چراغ سقفی توکار

  9. پخش نور یا همان زاویه تابش نور یکی از مهم ترین مشخصه های چراغ سقفی توکار می باشد که انتخاب درست آن باعث زیبایی هرچه بیشتر، تابش نور متمرکز و هدفمند، کاهش تعداد چراغ سقفی توکار مورد نیاز و در نتیجه کمتر شدن هزینه نورپردازی می شود. تنظیم زاویه پخش نور در چراغ سقفی توکار، با استفاده از لنز های مختلف انجام می شود. لنز هایی با زاویه های مختلف، امکان نور پردازی های متقارن، نا متقارن، تیز، باز و ... را فراهم می کنند، که هر کدام برای کاربرد خاصی مناسب هستند.
     
  10.  
  11. پخش نور چراغ سقفی توکار

  12.  

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
ثبت سفارش
تعداد
عنوان