کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ثبت‌ نام  / ورود  )


چراغ

چراغ ها محفظه ای هستند که جهت توزیع و پخش شار نوری لامپ های الکتریکی و همچنین حفاظت از آن ها مورد استفاده قرار می گیرند. بدنه چراغ معمولا از جنس آلومینیوم  و با توجه به نوع کاربرد در اشکال مختلف حبابی، پروژکتوری، خطی، پنلی و ... ساخته می‌شوند.

 

چراغ

 

چراغ ها از اجزاء مختلفی تشکیل می شوند که رایج ترین آن ها، قاب (بدنه اصلی چراغ)، رفلکتور، دیفیوزر، لامپ، چوک، سرپیچ ها، ترمینال ها، وسایل حفاظتی لامپ و ...می باشد. استفاده از چراغ سقفی در مقایسه با استفاده از لامپ به تنهایی، مزیت های زیادی دارد به عنوان مثال چراغ های دارای دیفیوزر، موجب پخش نور به صورت یکنواخت و همگن در محیط شده و مانع از ایجاد لکه های روشن و یا سایه ها در محیط می شوند. همچنین دیفیوزر چراغ سقفی مانع از تابش اشعه ماورا بنفش شده و کاهش دهنده حرارت منتقل شده به محیط نیز می باشد.

 

سادگی نصب و استفاده راحت از انواع چراغ ، از دیگر مزایای چراغ های سقفی می باشد زیرا شما با انتخاب چراغ مناسب نوع کاربری مورد نظر خود، تمامی تجهیزات مورد نیاز برای یک نورپردازی استاندارد و اصولی را فراهم کرده اید. به عنوان مثال در شکل زیر نمای باز شده و اجزای داخلی چراغ خیابانی هلیوس مازی نور را مشاهده می کنید.

 

چراغ خیابانی

 

انواع چراغ

چراغ ها از تنوع بسیار زیادی برخوردار هستند که بر اساس نحوه نصب، نوع کاربرد، نحوه پخش نور و …  تقسیم بندی می شوند. در این بخش قصد داریم چند مورد از رایج ترین انواع چراغ را معرفی کنیم.

 

  1. انواع چراغ از نظر محل نصب

  2. در یک تقسیم بندی کلی، چراغ ها به دو دسته روشنایی داخلی (Indoor Lighting) و روشنایی بیرونی (Outdoor Lighting) تقسیم بندی می شوند. روشنایی داخلی شامل نورپردازی اداری، تجاری، صنعتی، ورزشگاه ها و ... و روشنایی فضای آزاد شامل چراغ های خیابانی، معابری، چراغ پارکی، چراغ نما و ... می باشد.

 

  1. انواع چراغ از نظر نوع نصب

  2. چراغ سقفی از نظر نوع نصب به سه دسته کلی چراغ سقفی روکار ، چراغ سقفی توکار و چراغ آویز سقفی تقسیم می شود. چراغ سقفی روکار در انواع نصب ثابت و ریلی تولید میشود که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند.
  3.  
  4. چراغ سقفی توکار یکی از پرطرفدارترین نورپردازی ها در فضاهای مدرن امروزی می باشد. این چراغ ها به طور معمول با تمامی سبک های دکوراسیون هماهنگی لازم را دارند و در صورتی که محل مورد نظر شما دارای سقف کوتاه می باشد استفاده از چراغ سقفی توکار گزینه مناسبی است.
  5.  
  6. انواع چراغ آویز علاوه بر کاربردهای تزئینی و دکوراتیو برای زیبا سازی محیط، گزینه ای بسیار مناسب جهت نورپردازی در سوله ها، کارخانجات و محیط هایی با سقف های بلند می باشند.

 

انواع چراغ

 

  1. انواع چراغ از نظر نوع کاربرد

  2. چراغ ها از نظر نوع کاربرد در انواع چراغ صنعتی - چراغ پارکی، چمنی و فضای سبز- چراغ خیابانی، معابری و تونلی - چراغ نما – چراغ های سقفی و انواع پنل برای مصارف عمومی از قبیل اداری، تجاری، مسکونی تولید می شوند.
  3.  
    1. چراغ صنعتی

    2. جهت نورپردازی در اماكن خاص و محیط های صنعتی که خطر بروز حریق یا انفجار وجود دارد و یا وجود گرد و غبار و رطوبت زیاد باعث آسیب دیدن سیستم روشنایی می شود باید از چراغ های با درجه ایمنی بالا که با نام چراغ صنعتی و یا چراغ ضد نم و غبار شناخته میشوند، استفاده گردد.

 

چراغ ضد نم و غبار

 

 

  1. چراغ پارکی، چمنی و فضای سبز

  2. جهت نورپردازی فضای سبز از قبیل پارکها، ویلاها ، باغ ، رستوران های سنتی در فضای باز و ... به منظور نورپردازی محیط و تزیین چمن، گیاهان و درختان، از انواع چراغ پارکی، چمنی و فضای سبز استفاده می شود این نوع چراغ تنوع زیادی دارد که با نام های چراغ چمنی، چراغ حیاطی و چراغ فضای سبز شناخته می شوند.

 

چراغ خیابانی

  1.  

  2. چراغ خیابانی، معابری و تونلی

  3. چراغ خیابانی، معابری و تونلی به منظور نورپردازی اتوبان ها، جاده های بین شهری، خیابان ها و معابر مورد استفاده قرار میگیرد. چراغ خیابانی به دلیل سخت و هزینه بر بودن تعمیر و تعویض و همچنین استفاده در شرایط محیطی سخت از درجه حفاظت بالایی برخوردار است و طول عمر زیادی دارد. بازدهی بالا، توزیع نور مناسب و منبع نور ترجیحا با عمر طولانی، ارتفاع مناسب از دیگر ویژگی های ضروری یک چراغ خیابانی خوب است. 

 

 

چراغ نما

  1.  

  2. چراغ نما و پروژکتوری

  3. نورپردازی نمای بیرونی ساختمان علاوه بر روشنایی بیشتر و برجسته کردن ویژگی های ساختمان ، از نظر زیبا سازی محیط از اهمیت بالایی برخوردار است. امروزه استفاده از انواع چراغ نما و پروژکتوری برای نورپردازی ساختمان های مدرن، ابنیه تاریخی، پل ها و ... بسیار کاربرد دارد. چراغ پروژکتوری به نورپردازی مدرن و چشم نواز و ارتقا کیفیت نمای ساختمان ها در شب کمک به سزایی کرده است.

 

 

 

 

 

  1. چراغ ریلی

  2. چراغ اداری، تجاری، فروشگاهی

  3. چراغ هایی با مصارف عمومی جهت نصب در محیط های اداری، اتاق های ملاقات، بانک ها، فروشگاه ها، رستوران ها و ... در انواع روکار، توکار و آویز تولید می شوند. یکی از پرکاربرد ترین چراغ ها در مصارف اداری و تجاری، انواع پنل سقفی می باشد که دارای دیفیوزر جهت کنترل درخشندگی و ظاهری زیبا جهت استفاده در ساختمان های مدرن می باشد.
  4. رایج ترین چراغ ها در مصارف فروشگاهی، چراغ ریلی سقفی می باشد که امکان جابجا کردن و تنظیم هدفمند نور جهت نورپردازی ویترین ها، گالری ها و ... را فراهم می کند. خوشبختانه تنوع چراغ سقفی برای مصارف عمومی بسیار زیاد است و همین تنوع، انتخاب مناسب ترین چراغ برای انواع کاربرد ها را راحت تر کرده است.

 

  1. انواع چراغ از نظر منبع نور

  2. چراغ ها از نظر نوع منبع نوری که در آنها استفاده می شود تنوع زیادی دارند که رایج ترین آن ها چراغ فورسنت، چراغ ال ای دی، چراغ با لامپ رشته ای، هالوژن و یا لامپ های گازی از قبیل لامپ متال هالید، لامپ بخار سدیم، لامپ بخار جیوه و ...می باشد. امروزه با توجه به اهمیت استفاده صحیح از انرژی و راندمان بالا، چراغ های با منبع نور ال ای دی با استقبال زیادی روبرو هستند. بازدهی بیش از 80 درصد ، طول عمر زیاد، مصرف کم انرژی از جمله ویژگی های چراغ ال ای دی می باشد. ضمن اینکه با استفاده از چراغ ال ای دی سقفی هزینه تعویض و تعمیرات لامپها هم به تناسب کم تر است و این مسئله موجب کاهش هزینه های تعمیرات و تعویض لامپها می گردد.
  3.  
  4. چراغ هالوژن نیز یکی از پرکاربرد ترین انواع چراغ سقفی است. هالوژن سقفی روکار و هالوژن سقفی توکار در نورپردازی فضاهای مختلف از خانه‌های مسکونی گرفته تا فروشگاه‌ها و ساختمان های مدرن مورد استفاده قرار میگیرند. کیفیت بالا و پخش یکنواخت نور با وجود ابعاد کوچک چراغ هالوژن روکار و توکار از جمله ویژگی های آن هاست. مناسب بودن قیمت هالوژن سقفی توکار و روکا در کنار بازدهی بالای این چراغ نیز در محبوبیت آن بی تاثیر نیست.

 

 

چراغ ضد نم و غبار

درجه حفاظت چراغ

یکی از مهم ترین مشخصه ها در مورد هر چراغ و پروژکتور درجه حفاظت می باشد. بر اساس استانداردهای بین المللی، درجه حفاظت تجهیزات برقی از نظر نفوذ رطوبت و گرد و غبار با حروف IP (مخفف کلمه INGRESS PROTECTION) به همراه دو عدد نشان داده می شود که عدد اول از سمت چپ نشان دهنده درجه حفاظت در برابر ورود اجسام خارجی و گرد و غبار و عدد دوم، نمایانگر میزان حفاظت در برابر ورود آب و رطوبت است.

 

 

دمای رنگ نور چراغ

میزان سردی یا گرمی نور چراغ با واحدی بر حسب کلوین اندازه گیری می شود. تولید چراغ ال ای دی براساس رنگ نور آنها در مناطق جغرافیایی گوناگون متغیر است و هر منطقه براساس اقلیم تمایل به استفاده از رنگ نورهای متفاوت دارند، البته انتخاب رنگ نور براساس کاربری و استانداردهای مختلف نیز تعیین می شوند. هرچه دمای رنگ نور بالاتر باشد رنگ نور بیشتر به محدوده رنگهای سرد و سفید نزدیک ‌تر است و هر چه دمای رنگ نور کمتر باشد رنگ نور به محدوده رنگ های گرم نزدیکتر است.

از آنجا که مفهوم دمای رنگ ممکن است برای بسیاری از کاربران، شناخته شده نباشد، طبق استاندارد، برای بیان دمای رنگ، اصطلاحاتی توسط شرکت‌های سازنده لامپ متداول شده است که بر روی لامپ درج می شود :

3000K - Warm White ( آفتابی)
4000K - Neutral White ( مهتابی)
6500K - Day Light ( یخی)

دمای رنگ نور چراغ

 

انتخاب چراغ مناسب

در انتخاب یک چراغ مناسب عوامل زیادی موثر هستند که در این بخش به توضیح مختصری در مورد این عوامل می پردازیم:

  1. چراغ ضد انفجاردر نظر گرفتن شرایط محیط

  2. اولین و مهم ترین مورد در انتخاب چراغ مناسب، توجه شرایط محیط مورد نظر می باشد. به عنوان مثال در هوای آزاد که احتمال ریزش باران و یا وزش باد همراه با گرد و غبار می باشد بایستی چراغی را انتخاب که از درجه حفاظت مناسب برخوردار باشد و باران و گرد و خاک در آن نفوذ نکند و یا در محلی مانند پمپ بنزین که گازهای قابل احتراق و مواد آتش زا وجود دارد باید چراغی انتخاب شود که در برابر شعله آتش مقاوم بوده و همچنین مدار الکتریکی چراغ از محیط خارج به طور کامل مجزا می باشد تا در صورت اتصالی، جرقه الکتریکی باعث آتش افروزی نگردد.
  3.  

  4.  
  5. منبع نور، شار نوری و دمای رنگ نور

  6. انتخاب نوع منبع نور چراغ، شار نوری و دمای رنگ نور نیز از دیگر عوامل مهم هنگام خرید چراغ است که متناسب با نوع کاربری و مساحت محیط مورد نظر انتخاب می شود. به عنوان مثال اگر میخواهید که چراغی که می‌خرید روشن‌تر از چراغ فعلی کارگاه شما باشد باید چراغ های بزرگتر که قابلیت نصب لامپ های توان بالا را دارند انتخاب کرده و اگر میزان مصرف چراغ برایتان مهم است می توانید از انواع چراغ ال ای دی استفاده کنید.

 

 

  1. وضعیت تهویه برای تبادل حرارت چراغ با محیط

  2. برای تبادل حرارت لامپ با محیط اطراف لازم است که چراغ قابلیت کافی برای گردش طبیعی هوا داشته باشد. از طرفی گردش هوا در داخل محفظه چراغ می تواند از نظر ایمنی و نشستن ذرات بر روی لامپ و جدار داخلی چراغ مزاحمت ایجاد کند. به همین دلیل استفاده از چراغ هایی با طراحی اصولی بخصوص در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا در غیر این صورت عمر مفید لامپ و بالاست به شدت کاهش می یابد. در شکل زیر طراحی اصولی و منحصر به فرد چراغ خیابانی مازی نور مدل هلیوس را مشاهده می کنید. طراحی بدنه این چراغ به گونه ای است که با وجود پره های متعدد تعبیه شده در پشت آن، سطح تماس با هوای محیط را افزایش داده و به تبادل حرارتی بیشتر چراغ کمک می کند.
  3.  
  4. چراغ خیابانی ال ای دی

 

قیمت چراغ

قیمت چراغ سقفی بر اساس تجهیزات استفاده شده در آن، جنس بدنه، درجه حفاظت، برند سازنده و بسیاری از عوامل دیگر تعیین می شود. بطور کلی اگر به دنبال چراغ های استاندارد و با کیفیت در عین مناسب بودن قیمت چراغ هستید، می توانید از برندهای معتبر ایرانی استفاده کنید. این شرکت های ایرانی علاوه بر تولید متنوع و مناسب بودن قیمت چراغ از نظر کیفیت و رعایت استاندارد ها قابل رقابت با برندهای خارجی می باشند.

 

انتخاب برند معتبر

از آنجایی که در هنگام خرید چراغ، بررسی کردن همه جزئیات از قبیل طراحی و ساخت استاندارد، مواد اولیه استفاده شده، مشخصات فنی و ... کار سختی است می توان با شناخت برندهای معتبر و اعتماد کردن به آن ها خرید راحت تر و رضایت بخش تری را تجربه کرد.
 

  1. چراغ مازی نور

  2. چراغ مازی نورمازی نور یک شرکت بنام ایرانی و از پیشگامان در زمینه تولید انواع چراغ پارکی، چراغ صنعتی، چراغ خیابانی، پنل های توکار و روکار و ... می باشد. تنوع بسیار زیاد محصولات مازی نور در کنار کیفیت بالا و مناسب بودن قیمت چراغ های مازی نور باعث جایگاه خوب این برند در بازار شده است. چراغ های ال ای دی مازی نور دارای 2 الی 5 سال ضمانت می باشند که این خود گواهی بر کیفیت بالای محصولات مازی نور است.

 

  1. چراغ گلنورچراغ گلنور

  2. شرکت گلنور یکی از شرکت های معتبر ایرانی طراح و تولید کننده انواع چراغ های روشنایی، تجهیزات الکترونیکی و سازه های فلزی می باشد. شرکت گلنور با تولید محصولات با کیفیت مطابق بروزترین استاندارد های بین المللی، ارائه قیمتی رقابتی و ضمانت نامه معتبر در خصوص کلیه چراغ های داخلی و خارجی خود همواره سعی در جلب رضایت مشتری داشته و محبوبیت برند گلنور در میان مصرف کنندگان نشان از موفقیت این برند ایرانی دارد. 

 

  1. چراغ سوتارا

  2. چراغ سوتاراشرکت سوتارا یکی از بزرگترین تولید کنندگان طیف وسیعی از محصولات روشنایی شامل انواع پایه چراغ, چراغ پارکی, چراغ پروژکتوری, چراغ دکوراتیو, چراغ خیابانی, چراغ صنعتی و کارگاهی, چراغ محوطه و ... می باشد که علاوه بر طراحی و ساخت در زمینه نصب و اجرای پروژه های روشنایی نیز فعالیت می کند. شرکت سوتارا یک شرکت ایرانی موفق واقع در مشهد می باشد که محصولات روشنایی این برند علاوه بر بازارهای داخلی و پروژه های بزرگ ملی، به کشورهای همسایه و آسیای میانه صادر می شود. 
  3.  
  4.  

 




  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
ثبت سفارش
تعداد
عنوان