کاربر گرامی  خوش آمدید ... ( ثبت‌ نام  / ورود  )


داکت

همانطور که می دانید تکنولوژی در دنیای امروز، به یک بخش مهم و جدایی ناپذیر از زندگی همه ما تبدیل شده است. حضور مهم اما دردسرساز وسایل الکترونیکی گاهی اوقات واقعا به یک چالش و معضل بزرگ تبدیل می شود زیرا سر و سامان دادن و پنهان کردن و همچنین حفاظت سیم ها و کابل های آشفته این تجهیزات الکترونیکی، خود نیازمند به صرف وقت، سلیقه و هزینه می باشد.

 

داکت

 

یکی از مهم ترین ابزارهایی که در حال حاضر به منظور زیباسازی و منظم کردن سیستم کابل کشی های مختلف داخلی انواع ساختمان اداری، تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد، انواع داکت برق می باشد. در این مطلب آموزشی قصد داریم بطور مفصل به سوالاتی همچون : داکت برق چیست؟، انواع داکت برق، قیمت داکت و ... بپردازیم.

 

داکت برق

 

داکت چیست

داکت در واقع یک کانال پلاستیکی درب دار می باشد که با اهداف انتقال، محافظت و ساماندهی سیم ها و کابلها در یک محیط مورد استفاده قرار میگیرد و با نام های داکت شبکه، داکت برق و داکت پلاستیکی برق نیز شناخته می شود. داکت سیم برق ضد آب نیست، بنابراین فقط برای مصارف سرپوشیده مناسب بوده و برای مصارف با رطوبت محیطی بالا  از تجهیزات تخصصی تر برای محافظت از سیم و کابل ها استفاده می شود.

داکت سیم برق
داکت سیم برق بصورت شاخه های دومتری به فروش می رسد که می توان آنها را با توجه به ابعاد مورد نیاز، به راحتی برش داد. داکت برق دارای انواع مختلفی می باشد که هرکدام برای کاربردهای خاصی طراحی و تولید شده اند. و با توجه به اینکه، انتخاب مناسب ترین داکت برای هر محیط نقش مهمی در دستیابی به نتیجه نهایی (ساماندهی، حفاظت و زیبایی محیط) دارد، با ما همراه باشید تا در بخش بعد بطور مفصل با انواع داکت برق آشنا شوید.

 

 

انواع داکت برق

اگر قصد سیم کشی سازمان یافته با استفاده از داکت برق را دارید حتما لازم است که انواع آن را بشناسید تا بتوانید متناسب با محیط مورد نظر خود مناسب ترین داکت برق را انتخاب کنید. داکت کابل برق از نظر شکل و کاربرد به 4 دسته کلی تقسیم می شود.

 

  1. داکت سادهداکت ساده

  2. داکت ساده یکی از پرکاربرد ترین انواع داکت برق می باشد که در اشکال مربعی و مستطیلی و در سایز های مختلف برای محیط های اداری، تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد. داکت ساده در انواع چسبدار و بدون چسب تولید می شود که یکی از دلایل استقبال از آن، همین نصب آسان با استفاده از چسب پشت داکت می باشد.

 

 

 

  1. داکت شیاردارداکت شیاردار

  2. داکت شیاردار همانطور که از نام آن پیداست دارای شیارهایی روی بدنه می باشد که این شیارها امکان ورود و خروج کابل در تمام طول داکت را فراهم می کنند. همین ویژگی یکی از دلایل استفاده از داکت شیاردار، در سیم کشی تابلو برق ها شده است. همانطور که میدانید تعداد زیاد تجهیزات درون تابلو برق و به طبع تعداد بسیار زیاد انواع سیم و کابل و نیاز ورود و خروج سیم و کابل از هر نقطه با توجه به چیدمان تجهیزات، نشان از لزوم استفاده از داکت شیاردار می باشد.

 

 

 

 

  1. داکت کف خوابداکت زمینی

  2. داکت کف خواب که با نام های داکت زمینی و داکت کفی نیز شناخته می شود همانطور که از نامش پیداست جهت انتقال سیم و کابل از روی زمین طراحی شده است. داکت زمینی با ارتفاعی بسیار کم و فرمی گرد طراحی شده است تا اختلالی برای عبور افراد و یا جابجاکردن تجهیزات ایجاد نشود. همین نوع طراحی بدنه داکت زمینی و مواد اولیه استفاده شده در ساخت آن باعث استقامت بیشتر این داکت نسبت به سایر داکت ها شده است تا از مقاومت مناسبی برخوردار باشد و آسیب نبیند.
  3.  
  4. داکت زمینی (داکت کف خواب) معمولا متشکل از یک بخش زیرین است که به وسیله پیچ و رولپلاک به زمین متصل می‌شود و پس از سیم کشی، درپوش داکت روی آن قرار میگیرد و از وارد شدن صدمه به کابل‌ها جلوگیری می‌کند. نوع دیگری از داکت زمینی وجود دارد که دارای چسب هایی جهت نصب می باشد، در صورت عدم تمایل به سوراخ کاری می توان از این مدل استفاده کرد. 
  5.  
  6. در ساختمان داخلی داکت زمینی دیواره هایی به منظور جداسازی یا پارتیشن بندی تعبیه شده است تا بتوان سیمها و کابلهای مختلف را بدون ایجاد نویز به صورت همزمان در کنار هم استفاده کرد. به عنوان مثال اگر بخواهیم سیم های برق و تلفن در کنار هم، داخل یک داکت زمینی قرار گیرند استفاده از داکت پارتیشن دار  توصیه می شود.

 

 

  1. داکت کمانیداکت کمانی

  2. داکت کمانی یکی از مدل های منحصر به فرد داکت سیم برق می باشد که در دسته داکت دکوراتیو قرار میگیرد. داکت کمانی را تنها بعضی از برندها تولید میکنند و کمتر از سایر انواع داکت برق شناخته شده مس باشد.
  3. داکت کمانی دارای درپوشی کمانی شکل است که از وارد شدن هرگونه فشار به سیم و کابل ها محافظت می کند. داکت کمانی دارای قطعات اتصال بسیار متنوع برای نصب در بخش های مختلف دیوار می باشد که خود تاثیر بسزایی در زیبایی محیط دارد.  داکت کمانی با توجه به ویژگی هایی که دارد گزینه ای بسیار مناسب جهت استفاده در پروژه های شبکه و دوربین می باشد.

 

 

  1. داکت قرنیزیداکت قرنیزی

  2. همانطور که می دانید قرنیز به نوار جداکننده ای گفته می شود که روی خط تقاطع دیوار و کف نصب می شود تا علاوه بر محافظت ﺍز نازک کاری دیوﺍر در برﺍبر صدمات ناشی ﺍز برخورد اشیاء ، از نفوذ مستقیم رطوبت و آب از کف به دیوﺍر  نیز جلوگیری کند.
  3. داکت قرنیزی، یکی از انواع داکت دکوراتیو است که ضمن انجام وظایف قرنیز، امکان انتقال و محافظت از سیم و کابل ها را بصورت پنهان و در قالب قرنیز فراهم می کند. به عبارت دیگر، با استفاده از داکت قرنیزی می توان به هر دو هدف استفاده از داکت و قرنیز بصورت همزمان دست یافت. داکت قرنیزی به همراه انواع اتصالات زاویه دار و مخصوص خود نصب می شود که سبب زیبایی هرچه بیشتر محیط می شود.
  4. داکت قرنیزی معمولا دارای پارتیشن به منظور جداسازی انواع کابل برای جلوگیری از ایجاد نویز و سیم کشی منظم تر می باشد.

 

 

 

انتخاب داکت برق

برای انتخاب داکت سیم برق مناسب پس از شناخت انواع داکت، نیاز است تا در هنگام خرید به نکات زیر نیز توجه کنید.

  1. جنسداکت شبکه

  2. جنس داکت برق یکی از مهم ترین پارامترها در هنگام خرید داکت می باشد. بعضی از انواع داکت پس از گذشت زمان انعطاف پذیری و استحکام خود را از دست می دهند و شکننده می شوند. که تعویض آنها نیازمند صرف وقت و هزینه می باشد. بنابراین در هنگام خرید به این موضوع دقت کنید.

 

 

 

  1. دربداکت کف خواب

  2. کیفیت درب داکت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر درب داکت به راحتی باز و بسته نشود و انعطاف پذیر نباشد، امکان دسترسی به سیم و کابل ها به منظور اضافه و کم کردن و یا تعمیر سیم و کابل ها به کاری سخت تبدیل می شود. همچنین اگر درب داکت برق به اندازه کافی روی بدنه محکم نشود و دائم باز شود، نه تنها زیبایی محیط را بر هم می زند بلکه حفاظت درستی هم از سیم و کابل ها ندارد. 

 

 

  1. سایز

  2. داکت ها در سایزهای مختلفی تولید شده و از طریق اندازه عرضی و عمق داکت شناسایی می شوند. بنابراین تعداد و سایز سیم و کابل های مورد استفاده در تجهیزات خود را بررسی کنید تا در هنگام خرید داکت مناسب ترین سایز آن را انتخاب کنید. در این صورت در هنگام نصب داکت با مشکل کمبود فضا یا خالی ماندن بخش زیادی از داکت مواجه نمی شوید.

 

 

  1. رنگانواع داکت برق

  2. داکت ها معمولا در انواع سفید، طوسی، داکت طرح چوب و در بعضی مدل ها به رنگ آبی تولید میشوند که انتخاب رنگی متناسب با میزکار، محیط و دکوراسیون می تواند تاثیر چشم گیری در افزایش زیبایی محیط داشته باشد. داکت طرح چوب یکی از جدیدترین طرح ها می باشد که در مقایسه با بقیه رنگ ها، قیمت داکت طرح چوب بیشتر می باشد.

 

 

 

تفاوت داکت و ترانکینگ

ترانکینگ یا ترانک مانند داکت برق، کانالی جهت انتقال سیم و کابل می باشد با این تفاوت که ترانگینک ها ماژولار می باشند بدین معنا که امکان نصب انواع ماژول، پریز های تلفن و شبکه و ... بر روی ترانکینگ وجود دارد. این یعنی می توان پریز ها و ساختار جدیدی را در ساختمان به وجود آورد که می تواند در زیبا سازی و البته بهینه بودن محیط و نقاط مختلف ساختمان نیز موثر باشد.

 

داکت و ترانکینگ

 

همچنین ویژگی هایی از قبیل مقاومت بیشتر، ضد حریق بودن، فضای بیشتر برای انتقال تعداد زیادی سیم و کابل ، امکان پارتیشن بندی باعث برتری ترانکینگ ها بر انواع داکت برق شده است. پارتیشن بندی ترانک ها علاوه بر کاهش نویز کابل های مختلف بر یکدیگر این امکان را فراهم می کند که اگر از سیم و کابل های هم رنگ استفاده کنیم، در هرنقطه ای که ترانکینگ را باز کنیم می توان تشخیص داد که کدام سیم و کابل مربوط به تجهیز مورد نظر است.

 

داکت و ترانکینگ

 

از دیگر تفاوت های داکت و ترانکینگ می توان به هزینه آنها نیز اشاره کرد. قیمت ترانکینگ حدود 4 برابر قیمت داکت می باشد. علاوه بر قیمت خرید داکت، قیمت نصب و راه‌اندازی زیر ساخت داکت برق بسیار پایین از ترانکینگ می باشد. 

در نهایت باید گفت برای انتخاب بین داکت و ترانکینگ باید به نوع کاربری و هزینه ای که برای آن در نظر گرفته اید توجه کنید. گاهی اوقات نیازی به امکانات ترانکینگ برای محیط مورد نظر شما نیست، بنابراین دلیل بر پرداخت هزینه بیشتر و استفاده از ترانکینگ وجود ندارد. به همین جهت، توصیه می شود با شناخت ویژگی ها، امکانات و تفاوت های انواع داکت و ترانکینگ، و همچنین بررسی نیازهای محیط مورد نظر خود، اقدام به خریدی آگاهانه کنید.

 

قیمت داکت

در هنگام خرید داکت، در کنار کیفیت، رنگ، طرح و سایز داکت، قیمت داکت نیز یکی از فاکتورهای مهم برای تصمیم گیری و خرید است. قیمت داکت با توجه به شرکت های سازنده مختلفی که در این زمینه فعالیت می کنند، کیفیت و مواد اولیه استفاده شده، رنگ و کاربرد متفاوت است. فروشگاه اینترنتی البرز الکتریک امکان مشاهده و مقایسه ویژگی ها و مشخصات فنی و قیمت داکت برند های مختلف را فراهم آورده است. در بخش بعدی نیز به معرفی چند برند معتبر و شناخته شده فعال در این زمینه می پردازیم.
 

 

بهترین برند داکت

برندهای مختلفی در زمینه تولید و فروش داکت و ترانکینگ فعالیت می کنند که در این بخش قصد داریم به معرفی چند نمونه از شناخته شده ترین آنها بپردازیم.

 

  1. داکت سوپیتاداکت سوپیتا

  2. سوپیتا نیز یکی از برندهای نام آشنا در زمینه تولید تجهیزات پسیو شبکه می باشد. که از ویژگی های داکت ها و ترانکینگ های تولیدی این شرکت می توان به انعطاف پذیری منحصر به فرد به دلیل استفاده از بهترین مواد اولیه، شفافیت و سطح بسیار صاف، غیر قابل اشتعال، درب های قفل شو ، دارای سایزهای متنوع برای استفاده در مکان های مختلف با حجم مختلف سیم ها، پانچ کف داکت ها مطابق با استاندارد 50085 اروپا، ارائه محصولات با طرح چوب و یا رنگ های دیگر با توجه به سفارش مشتری اشاره کرد. توانایی شرکت سوپیتا در امر ساخت قالب و تولید محصول باعث رشد چشمگیر در افزایش تنوع تولیدات گشته است.

 

 

  1. داکت دانوبداکت دانوب

  2. شرکت داکت دانوب یک شرکت ایرانی معتبر و شناخته شده در زمینه تولید تجهیزات شبکه و تجهیزات الکتریکی می باشد. از جمله محصولات شرکت داکت دانوب ، انواع داکت و ترانکینگ، کیستون شبکه، کلید و پریز برق، پربز شبکه و … است. 
  3. به عنوان برترین ویژگی های دانوب داکت می توان به ارائه در دو نوع ساده و چسبدار، مطابق با استاندارد DIN EN 50085، امکان قفل شدن درب به سادگی و عدم نیاز به بست کمربندی، استفاده از بهترین متریال و مواد اولیه در فرآیند ساخت، امکان نصب پارتیشن در داکت ها از سایز 40*50 میلیمتر به بالا، غیر قابل اشتعال و ... اشاره کرد.

 

 

  1. داکت رعد الکتریکداکت رعد الکتریک

  2. شرکت رعد الکتریک یکی دیگر از تولید کنندگان انواع داکت برق در ایران می باشد. با وجود اینکه شرکت رعد تنها سه نوع داکت برق، از جمله داکت شیاردار یا تابلویی، داکت ساده و داکت زمینی چسبدار را تولید می کند، اما از نظر سایز و رنگ بندی بسیار متنوع بوده و پاسخگوی نیازهای متفاوت برق کاران و پیمانکاران می باشد.
  3. از دیگر ویژگی های داکت رعد الکتریک، انعطاف بالا در برابر خم شوندگی و فشار ، استفاده از پی وی سی با کیفیت و نه پی وی سی ضایعاتی، مقاومت بالا، غیر قابل اشتعال، دارای سطح صیقلی و زیبا و مقاوم در برابر مواد شیمیایی مختلف از جمله اسید و حلالها می باشد.
  4.  
  5.  

  6.  



  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
ثبت سفارش
تعداد
عنوان